Wat
 • Budgetcoach
 • Burn out coach
 • Businesscoach
 • Dietist
 • HSP coach
 • Kindercoach
 • Paardencoach
 • Personal trainer
 • Relatietherapeut
 • Vitaliteitscoach
Waar
Specialismen
image

Annemieke Wandelcoach Geverifieerd

 

5.0/51 Beoordelingen

Dit ben ik:

Ik ben Annemieke van Groos en sinds 2017 heb ik mijn eigen wandelcoachpraktijk.  Ruim 20 jaar heb ik als orthopedagoog gewerkt binnen het onderwijs en de zorg, waarbij ik met name leerkrachten en ouders heb mogen begeleiden. Dit heb ik altijd met veel plezier gedaan.

Ik heb lange tijd echter mezelf op de 2e plek gezet, waardoor de energiebalans niet helemaal goed meer was. Dat heeft ertoe geleid dat ik pas op de plaats maakte en met een coach aan de slag ging met talenten, passie, normen en waarden. Dat was een mooie ontdekkingstocht, waarin ik merkte dat ik veel meer energie zou opdoen als ik mijn werk naar buiten zou verplaatsen. Zodoende kwam ik bij de wandelcoach opleiding van Hilde Backus terecht en heb ik de waarde en de kracht ervaren van het inzetten van de natuur en van het buiten zijn op het welzijn van de mensen. Met veel plezier en energie begeleid ik nu de mensen die een persoonlijke vraag hebben in de natuur. Ik ben een rustig persoon die graag op zoek gaat naar wat de ander beweegt en hoe hij of zij  weer meer in verbinding kan zijn met zichzelf en zijn of haar omgeving.

Ik ben wandelcoach en als je mij als coach kiest, kies je iemand die rust en vertrouwen uitstraalt en de natuur inzet als mede-coach. Ik help je om jouw eigen oplossingen te vinden. Ik maak gebruik van verschillende methodieken, maar veel belangrijker vind ik het om jou als belangrijkste instrument te zien en te horen. Want jij bent uniek en waardevol en ik vind het fijn om jou te laten ontdekken waar jouw talenten liggen, wat je nodig hebt om goed in je vel te zitten en om dat in concrete stappen om te zetten.

Zo werk ik:

Ik zet de natuur in als mede-coach. Dat houdt in dat we eerst de ontspannende werking van de natuur laten inwerken door te wandelen met de zintuigen aan en zoveel mogelijk het brein even ‘stil leggen’. Daarnaast maak ik gebruik van de metaforen die we onderweg tegenkomen en doe ik af en toe lichaamsgerichte oefeningen om te voelen wat er gebeurt als je aan de slag gaat met het doorbreken van bepaalde gewoontes en patronen.

Natuurlijk starten we eerst met een vrijblijvend startgesprek, waarbij je kennis kan maken met mij en mijn  manier van werken en we samen jouw vraag in kaart brengen. Je krijgt daarna een offerte en in de regel bestaat een wandelcoachtraject uit 5 wandelingen en is de totaalprijs € 625,-.
Mocht je na die 5 wandelingen een extra wandeling willen, dan spreken we een losse prijs per wandeling af.

Neem gerust eens een kijkje op mijn website: www.wandelcoach-annemieke.nl
Vind je het leuk om eens een beetje te proeven aan wandel coaching? Wandel dan eens terwijl je mijn podcast Tussenuitjes aan het luisteren bent. (bijvoorbeeld via Spotify: https://open.spotify.com/show/0a8MgJbKHuAD3aYmZbfLRa maar ook te vinden op andere streamingsdiensten).

Deze technieken gebruik ik:

Ik maak gebruik van verschillende methodieken:

 • Olossingsgericht denken en handelen
 • Systemisch coachen
 • Competentie- en resultaatgericht werken

Je kunt bij mij terecht voor:

Onder andere het ontdekken van je passies en talenten, het leren aangeven van je grenzen, het leren loslaten en ontspannen, het ontdekken hoe je je hart beter kan volgen, het verminderen van stressgevoelens en het vergroten van werkplezier. Samen met jou, zet ik dit om in concrete acties.

Certificering:

 • Orthopedagogiek aan de universiteit van Groningen
 • Wandelcoach opleiding bij Het Coachbureau
 • Creatieve methodieken, Interactie academie Antwerpen
 • Competentiegericht werken bij PI-research

Coachvormen:

 • Wandel coaching
 • Life coaching
 • Mental coaching

Wat klanten over mij zeggen:

Ik voelde me snel op mijn gemak bij Annemieke. Annemieke straalt rust en vertrouwen uit. Mijn vragen werden niet beantwoord, maar ik kreeg inzicht door de tegenvragen die ze stelde.
Fijn om oefeningen en handvatten mee te krijgen om ook thuis mee aan de slag te gaan. Op momenten dat ik er niet goed uitkwam, was er steeds een goede balans tussen ruimte geven om iets te verwoorden en hup bieden door vragen te stellen. De beelden die je uit de natuur gebruikt, zijn helpend om te verankeren hoe ik het zie en wil.

1 Review voor Annemieke Wandelcoach

1 Beoordelingen
Tot mezelf gekomen.
5.0.0

Als directeur in het basisonderwijs kort voor mijn pensioen kreeg ik de mogelijkheid om gezond en fris te werken naar dat pensioen. In combinatie met het graag buiten zijn, zijn we gaan zoeken hoe ik in mijn werk stond in relatie met medewerkers, ouders en kinderen. Wat nam ik mee in mijn emotie en waar moest ik mijn grenzen trekken. Ook rust inbouwen was een belangrijk item. Deze zelfinkeer heeft me zeker geholpen om de eindstreep te halen waardoor ik kan zeggen dat ik 43 jaar met veel plezier tot de laatste dag toe in het onderwijs heb gewerkt en nu al meer dan een jaar van mijn pensioen geniet!

Was deze review ...? Interessant 0 LOL 0 Liefde 0
image