Wat
 • Budgetcoach
 • Burn out coach
 • Businesscoach
 • Dietist
 • HSP coach
 • Kindercoach
 • Paardencoach
 • Personal trainer
 • Relatietherapeut
 • Vitaliteitscoach
Waar
Specialismen
image

Daragon Geverifieerd

Voel de vrijheid om jouw pad te ont-wikkelen

Laat de eerste beoordeling achter!

Daragon

Je kunt bij Daragon terecht voor:

 • Sjamanistische familieopstellingen voor mensen die meer eigenwaarde en zelfliefde kunnen gebruiken
 • Algemene (life) coaching
 • Stervensbegeleiding/ rouw en verlies verwerking

Wat is een familieopstelling?

Een familieopstelling past binnen systemisch coachen en denken. Dit is een methode ontwikkeld door Bert Hellinger. Hellinger ontwikkelde in Europa het systemisch werken in eerste instantie voor het werken met families (familieopstellingen), later deed hij dat ook voor organisaties (organisatieopstellingen).

Systemisch denken is een wetenschappelijke benadering waarbij je kijkt naar verschijnselen binnen de context waarin ze zich bij jou tonen in relatie tot de jouw geschiedenis waarmee ze samenhangen. Systemisch denken gaat over het zichtbaar maken van onzichtbare dynamieken in je systemen. Je systeem bij een familieopstelling heet het familiesysteem. Met het familiesysteem wordt bedoeld: je ouders, broers, zussen, ooms, tantes, neven, nichten, verre voorouders of andere belangrijke mensen waarmee je bent grootgebracht.

Daragon

Waarom een sjamanistische familieopstelling?

Door op een sjamanistische manier met familieopstellingen te werken voegen we het beste van twee stromingen samen. Sta je even wat minder sterk in je schoenen, blijf je maar tobben dan kan het werken met sjamanistische familie opstellingen bij jou transformatie op gang brengen waardoor je meer eigenwaarde en zelfliefde gaat ervaren. De ervaring leert dat je dan het leven steeds leuker gaat vinden, je leert alle ups en downs te omarmen.

Ook in de laatste levensfase kan het zeer waardevol zijn om met sjamanistische familieopstellingen te werken. Er ontstaat rust en overgave waardoor de persoon in kwestie liefdevol en gedragen over kan gaan naar de volgende dimensie. Ook voor na bestaande is het een meerwaarde om met sjamanistische familieopstellingen door het rouwproces heen te gaan. rouw krijgt letter plek en daardoor ontstaat er ruimte die lucht geeft aan  het leven weer oppakken.

Wat is het verschil tussen een gewone en een sjamanistische opstelling?

Bij een sjamanistische familieopstelling werk ik met het medicijnwiel. Het medicijnwiel is een eeuwenoude tool die jou inzicht geeft in dat wat er NU speelt. Situaties uit het verleden hebben invloed op het heden. Moeten we dan terug naar het verleden om daar alle troep op te ruimen of kan dat ook zonder? Zonder dat je alle pijn, frustratie, verdriet nog een keer moet doorleven? Ja dat kan!

Vaak weet je heel goed waar je tegen aanloopt en soms zijn er invloeden op jouw gedrag, gevoelens of emoties waar je je niet bewust van bent. In beide gevallen kan het helpend zijn om er met het medicijnwiel mee aan de slag te gaan. Het wiel laat je zien waar er blokkades zitten in jouw energie systeem. Deze blokkades kunnen we veranderen. Naast de vele inzichten en inspiratie zullen we met tenminste 1 plek op het wiel aan de slag gaan waar de energie niet stroomt.

Daragon

Daragon voor algemene (life) coaching

Wat kun je van mij verwachten als je coaching nodig hebt voor algemene vraagstukken, lifecoaching of anders? Tijdens het intake gesprek maken we in een ongedwongen sfeer kennis met elkaar. Jij krijgt een beter beeld van mij en ik krijg een beeld van jou. Om jouw uitdagingen helder te krijgen zullen we ook eerst een algemene medicijnwiel sessie doen, hierbij komen je blokkades aan het licht en dat geeft weer inzicht voor het verdere traject. Een medicijnwiel is een hele oude tool die door vele natuurvolkeren op hun eigen wijze werd gebruikt. Zelf werk ik vanuit de theorie van de Lakota Indianen uit Noord-Amerika. Na deze intake krijg je van mij een voorstel voor een traject inclusief;

 • het aantal sessies waarvan ik denk dat het goed is om mee te beginnen,
 • een digitaal “kata bord” (dit is jouw ‘groei monitor’ waarin jij jouw eigen groei digitaal kunt volgen)
 • een opgave van de investering in jezelf

 

Voelt het voor beiden goed om het traject aan te gaan, dan gaan we aan de slag en kun je tijdens de sessies diverse methoden verwachten; opstellingen op het medicijnwiel, gerichte medicijnwiel leggingen en uiteraard groei monitoring door middel van jouw ‘kata bord’. Voor mij zijn lichaam en geest een. Beiden kunnen niet zonder elkaar. Doordat ik ook onderlegt ben in natuurgeneeskunde en apitherapie kan het ook zijn dat je gericht advies meekrijgt voor tijdelijke ondersteuning via kruiden.

Daragon

Daragon voor stervensbegeleiding/ rouw en verlies verwerking

Als je te horen krijgt dat je aardse leven eerder eindigt dan verwacht, gebeurt er veel in een mens. Je bucketlist moet ineens veel sneller afgerond worden. Maar hoe doe je dat op een goede en bevredigende manier? Want naast alle leuke dingen die op de bucketlist staan kom je ook voor minder leuke dingen te staan. Hoe ga je om met pijnstukken vanuit het heden, maar ook vanuit je verleden? Neem je ze mee je graf in of wil je juist deze laatste kostbare tijd gebruiken om schoon schip te maken? Ook angst voor de dood kan vragen om een steuntje in de rug, zodat er met meer innerlijke rust naar het einde toegeleefd kan worden.

Maar niet alleen voor de persoon zelf die het levenseinde nadert gebeurt er veel, ook voor de mensen er omheen. Ook aan hen biedt Daragon begeleiding. Bij stervensbegeleiding werk ik niet met het ‘kata bord’ maar kijk en voel ik wat er op dat moment nodig is. Deze coaching vindt plaats op de plek waar de betrokkene zich goed voelt; thuis, in mijn praktijk of in het ziekenhuis als dat nodig mocht zijn.

Wie ben ik?

Als kind zijnde kreeg ik het label ‘dromer’ op mijn hoofd geplakt en bleef ik in de vierde klas van de lagere school zitten, omdat men vond dat ik “op mijn tenen liep”. Mijn lagere en hogere school periode stonden in het teken van pesten. Dit is een bepalende factor geweest in mijn jeugd. Na schooltijd speelde ik graag buiten en ging ik vaak wandelen in het bos. Daar is mijn verbinding met de natuur ontstaan. Als ik te lang niet in de duinen, het bos of de polder kom, ontstaat er onrust in mijn lijf en hoofd. Het zijn plekken waar ik mij intens gelukkig kan voelen.

Als sensitief kind dat opgroeide in een katholiek gezin had ik altijd al interesse in het mystieke en energetische. In de pubertijd begon ik daarin steeds meer mijn eigen pad te volgen. Voor mij stond het als paal boven water dat er meer was tussen hemel en aarde, maar in het instituut kerk was ik mijn geloof verloren.

Mijn grote zoektocht begon omdat ik…

 • Niet voor mijzelf durfde op te komen
 • Mijn grenzen absoluut niet aangaf
 • Een sterk minderwaardigheidsgevoel had
 • Tegen anderen opkeek
 • Ja en amen zei om er maar bij te horen

 

Dus toen ik op mijn 16 een relatie kreeg met een man waar ik erg tegen opkeek, liet ik hem niet meer los. We trouwden, kregen kinderen en na drie jaar huwelijk zijn wij, op initiatief van hem (want ja, ik durfde hem niet los te laten terwijl ik diep van binnen al heel lang wist dat dat het beste voor mij was), op mijn 27ste gescheiden.

Dit was het keerpunt in mijn leven waarna ik mijzelf ben gaan ontdekken en ontwikkelen. Ik ben spiritueel wakker geworden. Mede door de ontwikkeling van mijn kinderen ben ik in aanraking gekomen met NLP, systemisch werk en in een later stadium met het sjamanisme. Daarnaast heb ik altijd al de overtuiging gehad dat alle oplossingen voor lichamelijke klachten te vinden zijn in de natuur. Dit inspireerde mij om een herboristen opleiding (natuurgeneeskunde) te volgen en heb ik mij verdiept in api therapie (alle geneeskrachtige kwaliteiten van bijenproducten).

Door te investeren in mijzelf ben ik een vrouw geworden die…

 • Veel liever voor zichzelf is (zichzelf ziet staan)
 • Veel meer vanuit haar hart leeft
 • Vol verwondering van het leven geniet
 • Dankbaar is voor alles dat haar pad kruist (+ en -)
 • In vrijheid haar pad ontwikkelt
 • Haar grenzen heeft leren kennen

 

Daragon

Methoden & technieken die ik toepas

 • KATA coaching
 • Systemisch werk
 • NLP
 • Sjamanisme
 • Herborist/Apitherapie

Coachvormen:

 • 1:1 coaching
 • Online coaching
 • Workshops
 • Coaching in groepsverband in de vorm van opstellingen

Certificeringen

 • NOBCO gecertificeerd KATA coach

Hoe onderscheid ik mij van anderen?

Mijn werkwijze is uniek; het opstellingenwerk op het medicijnwiel. Dit is een sterk helende methodiek die ontstaan is uit diverse opleidingen die ik gedaan heb. Daarnaast zal ik altijd werken met dat wat er op dat moment in jou aangeraakt wordt. Ik ga niet graven in een familiesysteem. Dat systeem zit in jou en zorgt ervoor dat je zorgen hebt om een ander. Maar dit is een reflectie van jouw binnenwereld. Waar ben je boos om naar jezelf? Waar ben je verdrietig om in jezelf? Welke dynamiek zit er in jou dat je je zorgen maakt om de ander? Door dit op het wiel neer te zetten gaan we heling bij jou op gang brengen en ga jij anders in het leven staan. Hierdoor reageert je omgeving ook anders op jou. Zo creëer jij je eigen nieuwe (leukere) wereld.

Samenwerken met Daragon?

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact op via het formulier rechts op deze pagina.

Veel gestelde vragen

Q Wat is een medicijnwiel?

Een medicijnwiel komt al vele eeuwen voor bij natuurvolken die het het oudste communicatie middel met de spirits noemen. Spirits, energieën, entiteiten geef het een naam, wat voor mij belangrijk is dat ik zie en voel dat het medicijnwiel werkt. Het geeft inzicht en we brengen heling op gang. Het is een ronde cirkel waar 12 of 16 stenen in de buiten cirkel wordt gelegd en nog eens 3 stenen per windrichting die de verbinding vormt met de 7 stenen in de binnen cirkel. De manier waarop de stenen gelegd worden zegt iets over de persoon die ze neerlegt en hier werk ik mee. Daarnaast zijn er ook medicijnwielen die in te zetten zijn bij bepaalde thema’s zoals loslaten, geboorte of pubertijd.

Q Wat is de meerwaarde van een (familie) opstelling op het medicijnwiel?

De meerwaarde zit er in dat ook het medicijnwiel zijn verhaal verteld tijdens de opstelling. De plek waar een poppetje in het medicijnwiel neer gezet wordt geeft extra info over de situatie. Daarnaast ga je na de opstelling in het wiel staan en zal de nieuwe situatie in jouw energieveld verankert worden. Er ontstaat heling van de oude situatie naar de nieuwe.

image