Wat
  • Budgetcoach
  • Burn out coach
  • Businesscoach
  • Dietist
  • HSP coach
  • Kindercoach
  • Paardencoach
  • Personal trainer
  • Relatietherapeut
  • Vitaliteitscoach
Waar
Specialismen
image

For Essence Geverifieerd

Meet the horse and you will meet yourself

Laat de eerste beoordeling achter!

For Essence Paardencoaching

Tijdens een traject paardencoaching ga je dieper in op de thema’s die voor jou belangrijk zijn. Door paarden in te zetten tijdens de coaching komen we snel bij de kern. Daardoor kun je in korte tijd veel bereiken. Paarden spiegelen van nature. Daarnaast hebben ze een helende werking. Niet alleen naar andere paarden, maar ook als een mens in de buurt van het paard komt, zullen ze hem of haar spiegelen en helen. Dit werkt interactief. Alles wat je voelt, denkt en doet, zie je gelijk weerspiegeld in het paard. Paardencoaching is een ervaringsgerichte manier van coachen. Daardoor is de impact vaak groot. De inzichten ontstaan in jezelf en verwerking vindt ter plekke plaats.

Er zijn drie vormen van paardencoaching. Paardencoaching op basis van gedrag, intrapsychische paardencoaching en systemische paardencoaching. Binnen een paardencoachsessie kan de nadruk op één van deze vormen liggen. Er kan ook een combinatie van de verschillende vormen ontstaan.

Als coach sluit ik me zo veel mogelijk aan bij de niet oordelende eigenschap van de paarden. Daardoor kan ik je extra helpen bij het vinden van richting. Ik werk daarbij veel vanuit mijn intuïtie en zoveel mogelijk vanuit het niet-weten. Door er met een zo open mogelijke blik in te staan, kunnen verrassende wendingen in de coaching plaatsvinden en kan het de richting krijgen die het het meest nodig heeft. In alle gevallen sta je naast of op afstand van het paard. Je gaat niet op het paard. Je hoeft ook geen ervaring met paarden te hebben.

Wanneer paardencoaching?

Paardencoaching kan je helpen als je bent vastgelopen in een situatie, bijvoorbeeld bij stress, burnout, ziekte, of reïntegratie en bij het voorkomen hiervan. Het kan je helpen richting te vinden in je leven en in je loopbaan, je ruimte in te nemen, grenzen te stellen en beter te luisteren naar jezelf en je lichaam. Het kan je meer rust, energie, focus, zelfvertrouwen en plezier geven. Een paardencoachingstraject bij For Essence kan ook helpen bij traumaverwerking, emotieregulering en omgaan met hooggevoeligheid.

Waar?

De paardencoachsessies vinden plaats op een mooie, rustgevende locatie in de omgeving van Amsterdam. Op een plek in de natuur waar de paarden samen zijn en vrij rond kunnen lopen.

Over mij

Mijn naam is Fabienne Kootstra. Als kind voelde ik me niet veilig om te uiten wat er binnen in mij leefde. Graag stond ik bij de paarden in de straat. Als ik bij ze was, stond de tijd voor mij stil en kwam ik helemaal tot mezelf.

Ik merkte dat ik goede cijfers kon halen op allerlei vakken op school. Als beste meisje van de klas, ging ik dan ook vooral vanuit mijn hoofd leven. Mijn studiekeuze werd een rationele: Econometrie. Mijn hart lag er niet, toch maakte ik het af. Psychologische onderwerpen hebben mij altijd geboeid en na enkele jaren als econometrist te hebben gewerkt, heb ik langzaam maar zeker de beweging daar naar toe gemaakt. Eerst heb ik als registermakelaar jaren in de zakelijke en menselijke omgeving van de woningmakelaardij gewerkt. Mensen legden hun hart helemaal bloot tijdens bezichtigingen en het boeide me enorm. Ik startte naast mijn werk met de studie psychologie.

Na het volgen van vakken psychologie aan de Open Universiteit en een coachingsopleiding, besefte ik dat ik veel meer waarde kan toevoegen aan het leven van anderen in de praktische kant van het coachen van mensen. Door zelf in de paardenbak te ervaren hoe krachtig paarden je in een coaching bij de kern kunnen brengen, wist ik het gelijk en kwam er een prachtige symbiose met mijn meisjesdroom. Ik specialiseerde mezelf in paardencoaching.

Tegelijkertijd kwam er een enorm transformatieproces bij mezelf op gang. Ik was daarbij mijn eigen beste coach. Daardoor heb ik de weg teruggevonden van mijn hoofd naar mijn hart. En dat gun ik iedereen. Ik ben dankbaar en blij dat ik dit prachtige werk doe en voor de waarde die ik samen met de paarden toevoeg aan het leven van andere mensen.

Contact

Wil je meer weten over paardencoaching of over hoe ik werk, vul dan het contactformulier op deze pagina in.

image