Wat
 • Budgetcoach
 • Burn out coach
 • Businesscoach
 • Dietist
 • HSP coach
 • Kindercoach
 • Paardencoach
 • Personal trainer
 • Relatietherapeut
 • Vitaliteitscoach
Waar
Specialismen
image

Puur Authentiek Geverifieerd

Kom thuis in jezelf.

5.0/51 Beoordelingen

Puur Authentiek

‘Niets is zo krachtig in de beweging, dan degene die het in beweging brengt’

Wie ben ik?

Ik ben Sylvia Argelo en moeder van twee volwassen dochters. ‘Zeer betrokken, empatisch en snel tot de kern’. Dat is hoe klanten mij typeren. In mijn begeleidingswerk komen mijn kennis, werk- en levenservaring als vanzelf samen.

Wat kun je bij Puur Authentiek verwachten?

Ruim 10 jaar heb ik ervaring in het begeleiden en het ondersteunen van ouders in de opvoeding van hoogbegaafde kinderen. Ik heb kennis over persoonlijke ontwikkeling, het kunnen bezien van vraagstukken in een groter geheel zoals een familiesysteem en kennis over de prenatale fase en geboorte perioden met betrekking tot hechtingsproblemen. De laatste jaren heb ik me verdiept en gespecialiseerd in de problematiek die vrouwen tegenkomen in de leeftijdsfase van ongeveer 35 tot 55 jaar. Waarin vrouwen weer hun innerlijke vrouwelijke kracht mogen ervaren en in verbinding staan met hun eigen kern. 

Deze mix van kennis en ervaring zie je terug in mijn begeleidingswerk.

Ik help jou door.

Het is mijn missie om vrouwen te helpen te ontdekken wie zij zijn, willen zijn en wat zij te doen hebben in dit leven. Zodat je groei gaat ervaren in je autonomie, verbinding maakt met je eigen authenticiteit en gaat leven vanuit je verlangens. De weg die leidt naar een vreugdevol en vrij leven. 

Mijn drijfveer.

Je komt in het leven verschillende momenten en periodes tegen waarin je voelt dat je stappen te zetten hebt. Bijvoorbeeld wanneer je het gevoel hebt dat je in een cocon leeft en een muur van zelfbescherming om je heen hebt gebouwd. Of dat je het gevoel hebt om vast te zitten in oude gedachtepatronen, als ik ben niet goed genoeg, ik doe er niet toe, ik ben het niet waard. Je hebt je aangepast aan je omgeving en bent er voor iedereen, behalve jezelf. Je hebt het verlangen om meer uit je leven te halen, maar weet niet hoé. Op zulke momenten help ik je om jezelf weer te gaan zien als de belangrijkste persoon in het leven. Om weer thuis te komen bij jezelf, in de staat waarin je puur en authentiek bent. Waarin je gaat handelen vanuit je eigen autonome vrouwelijke kracht en weer de speelsheid en vreugde ervaart van een kind. Je gaat opnieuw de verbinding met jezelf ervaren en leven vanuit je hart en niet vanuit de gedachten in je hoofd. Op mijn site vertel ik je hoe ik je daarin kan ondersteunen en in mijn praktijk ben je welkom zoals je bent. Met elk verhaal dat je met je meedraagt. Om samen de puurheid en de authenticiteit te omarmen van het grootse, mooie mens dat jij bent. Dat gevoel en deze ervaring gun ik iedereen!

Methoden & Technieken

 • Systemisch werk
 • Spiegelwerk
 • Lichaamswerk
 • Meditatie
 • Energetisch werk
 • Mindfulness

Coachvormen

 • 1:1
 • Ik geef voorkeur aan fysiek contact in combinatie met online coaching.

Certificeringen

Hoe onderscheid ik mij van anderen?

In tegenstelling tot andere coaches, kijk ik ook naar jouw blauwdruk, de kern; de conceptie, prenatale fase en geboorte. Vanaf het moment van de conceptie worden patronen ontwikkeld. Hier ontstaan de vroegste problemen zoals hechtingsproblematiek (verlatingsangst, bindingsangst) en trauma’s. Tijdens een coachingstraject kijken we samen naar deze birth imprints en wat voor effect deze hebben op het leven nu.

Download mijn gratis e-book over geboorte imprints

Voor veel mensen is hun geboorte een groot mysterie. Ze weten waar ze zijn geboren, soms zelfs hoe laat en hoe de omstandigheden waren (dankzij informatie van de ouder), maar de ervaringen die ze op dat belangrijke moment hebben opgedaan, zijn helemaal verdwenen. Terwijl deze ervaringen een blijvende imprint achterlaten en daardoor meer effect op je leven hebben dan je denkt.

Wil je hier meer over weten, en ook kennis maken met mijn werk als coach op dit vlak, download dan hier mijn gratis e-book.

Stap in de wereld van spiegelen

Onlangs was ik tafelgast bij Marian van Tour spiegelexpert in Nederland. Marian van is mijn leermeesteres op het gebied van spiegelen en ik was uitgenodigd om mijn ervaringen met het spiegelen te delen. Het werd een mooi verbindend en kwetsbaar gesprek over wat spiegelen nu precies inhoudt, wat het voor mij betekent en wat mijn eigen spiegelmomenten zijn geweest in mijn leven waarin ik iets had te leren. Openhartig vertel ik ook over mijn verlatingsangst wat is ontstaan na mijn geboorte en als een rode draad door al mijn relaties heeft gelopen en wat ik heb gedaan om dat stuk in mezelf te helen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Beluister de podcast. Ik hoop dat ik jou mag inspireren in de wereld van spiegelen en dat er meer bewustzijn mag komen in de conceptie, prenatale fase en geboorte.

https://soundcloud.com/marian-zonneveld-van-tour/podcast-sylvia-argelo?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Het is soms zo waardevol om met iemand te kunnen sparren.

Heb je het gevoel dat je meer in je hoofd zit dan in je lichaam? En zou je weer willen leren voelen? We zijn soms zo druk dat we vergeten dat wij nog een lijf hebben om te voelen. Sterker nog, het is ons veelal niet geleerd om verbinding te maken met ons lichaam. Als je iets wilt veranderen dan begint de eerste stap bij jezelf. Op deze momenten ben  ik er voor je om je te helpen en te ondersteunen in jouw proces op een liefdevolle manier. Maak een vrijblijvende afspraak voor een eerste kennismaking en een korte gratis sessie.

https://www.puurauthentiek.nl/

Blog

Leid je nog het leven dat jij wilt leiden?

https://www.puurauthentiek.nl/leid-je-nog-het-leven-dat-jij-wilt-leiden/

Veel gestelde vragen

Q Ik loop steeds weer tegen dezelfde problematiek aan in het leven.

Het leven is een herhaling van patronen. Door deze patronen te doorbreken en inzichtelijk te maken, kunnen zij loslaten en hoeven de herhalingen jouw leven niet meer te beïnvloeden.

Q Ik loop tegen gedrag aan van mijn kind dat zich lastig laat verklaren.

Kinderen zijn spiegels. Zij spiegelen met hun gedrag wat zich afspeelt in de binnenwereld van ons als volwassenen.
Speelt er problematiek in een specifieke leeftijd. Kijk eens als volwassene wat er rond die leeftijd speelde bij jezelf.

Q Ik merk dat bepaalde (geboorte) trauma's mij nog in de weg zitten om mij volledig vrij te voelen.

De manier waarop jij in de wereld staat, hoe je jezelf verhoudt tot anderen en of je veilig gehecht bent (wat belangrijk is om je plek in de wereld te kunnen innemen) begint in de baarmoeder.

Q Ik ervaar fysieke klachten.

Fysieke klachten hebben veelal te maken met de verbinding met je eigen fysieke lichaam en de verbinding tot de relatie die je hebt met de moeder. Ook deze klachten zijn te herleiden naar de prenatale fase en geboorte perioden. Denk bijvoorbeeld aan als je als pasgeborene werd gescheiden van de moeder door couveuse, aparte kamer etc.

Q Ik wil rust in mijn hoofd. Ik heb het gevoel dat ik elke dag aan sta.

Fysieke en mentale beweging is belangrijk voor het immuunsysteem en het welzijn van de mens. Bewust ademen en leren leven in het hier en nu brengt je in balans en terug naar de kern.

1 Review voor Puur Authentiek

Tessa van den Broek 1 Beoordelingen
Dankzij Sylvia veel nieuwe inzichten opgedaan
5.0.0

De spiegelsessies die ik bij Sylvia heb gevolgd, hebben mij veel positieve energie gebracht en ik heb ze als zeer prettig ervaren. Ik heb mezelf daardoor beter leren kennen, ik luister meer naar mijn gevoel en de moeizame relatie met mijn vader is er flink door verbeterd.

Was deze review ...? Interessant 0 LOL 0 Liefde 0
image