Wat
  • Budgetcoach
  • Burn out coach
  • Businesscoach
  • Dietist
  • HSP coach
  • Kindercoach
  • Paardencoach
  • Personal trainer
  • Relatietherapeut
  • Vitaliteitscoach
Waar
Specialismen
image

Dieren en natuur coaching

Welke dierencoach heb je nodig?

Maak hieronder een keuze.

paardencoach

Paardencoach

hondencoach

Hondencoach

natuurcoach

Natuurcoach

huisdierencoach

Huisdierencoach

permacultuurcoach

Permacultuurcoach

Mensen, dieren en natuur zijn sterk verbonden en staan dichterbij elkaar dan je zou denken. Niet alleen zijn dit de drie aspecten die de basis van onze aarde vormen, ook brengt de natuur en haar schoonheid ons in contact met de ware ik. Hierdoor neemt de natuur, naast een menselijke begeleider, de rol van een tweede coach op zich. Door de natuur in te gaan en kennis te maken met dieren, verkrijg je vernieuwde inzichten op innerlijke vragen en worstelingen. Bovendien biedt Moeder Natuur ons krachtige natuurbeelden die voor rust in het hoofd zorgen. In tegenstelling tot coaching binnen vier muren, zijn er in de natuur geen fysieke barrières en ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Dit vermindert het belemmerende gevoel en laat je een reis door je persoonlijke ontwikkeling maken. Bewandel je ook het pad dat jou terugbrengt naar het beginsel van onze aarde? 

De ondersteunende rol van een huisdierencoach

Dieren zijn expert op het gebied van non-verbale communicatie. Zo weten zij precies hoe je je voelt en reageren ze daarop door gedrag of emotie te spiegelen. Bovendien geven dieren eerlijke feedback en zijn ze toegankelijk, waardoor ze perfect fungeren als coaches. Zo zijn honden in staat om je te raken en een leerzame boodschap mee te geven, aangezien je samen met de hond en de hondencoach werkt vanuit contact en samenzijn. Daarnaast vragen dieren om een ervaringsgerichte aanpak. Dit houdt in dat je niet veel hoeft te praten, maar vooral veel kunt doen. Door activiteiten met dieren uit te voeren, ervaar je allerlei gedachten en gevoelens. Samen met een huisdierencoach bespreek je dit gedrag achteraf, waardoor je jezelf leert kennen. Hierbij ligt de focus op wat je kunt en op de energie die hierbij vrijkomt. Dit staat centraal in jouw persoonlijke groeiproces. 

Schakel de hulp in van een paardencoach

Naast een huisdierencoach kun je ook aankloppen bij een paardencoach. Hierbij worden paarden ingezet als hulpmiddel om jou naar een persoonlijk en beoogd doel te begeleiden. Door paardentaal om te zetten in menselijke reacties, krijg je als persoon inzicht in bepaalde belemmeringen en tekortkomingen. Samen identificeren jullie problemen en zorgen jullie ervoor dat deze uit de wereld geholpen worden. 

Duik in de wereld van dieren en natuur met een natuurcoach

De natuur staat vol met metaforen die jou kunnen helpen om bepaalde vragen of problemen op te lossen. Samen met een natuurcoach ga je op pad in de buitenlucht en krijg je begeleiding om persoonlijke vraagstukken en worstelingen te beantwoorden. Hierbij speelt contact maken met de natuur een belangrijke rol, aangezien je op deze manier een stem kunt geven aan je dromen, talenten en innerlijke ik. Eenmaal in de natuur ontdek je de helende kracht van buitenaf en keer je terug naar jezelf. Ga mee op ontdekking in de buitenlucht en kom letterlijk en figuurlijk in beweging. 

Voel je je ook geroepen om de natuur in te duiken met een natuurcoach of wil je samen met een paardencoach of huisdierencoach de balans terugvinden? Bekijk het aanbod van coaches op de site en neem vandaag nog contact op met een coach in jouw buurt.

Aanmelden als dierencoach?

Bereik jouw potentiële klant.

✔️ Grootste coaching community van Nederland

✔️ Gegarandeerde online zichtbaarheid