Wat
 • Budgetcoach
 • Burn out coach
 • Businesscoach
 • Dietist
 • HSP coach
 • Kindercoach
 • Paardencoach
 • Personal trainer
 • Relatietherapeut
 • Vitaliteitscoach
Waar
Specialismen

Vind je diëtist

Gezonder leven met behulp van een diëtist

Het kan lastig zijn een gezonde levensstijl te ontwikkelen. Veel mensen verbinden het woord afvallen gelijk aan een diëtist. Een diëtist kan hierin natuurlijk ondersteuning bieden, maar er is zoveel meer mogelijk dan dat. Een diëtist kan jou helpen met het ontwikkelen van een gezond eetpatroon. Dit is ook mogelijk tijdens een bepaalde periode, zoals de feestdagen in december. Ook kan een diëtist adviseren op het gebied van hart- en vaatziekten of je tips en tricks geven wanneer je last hebt van het prikkelbaredarmsyndroom. Eveneens kan hij of zij je ondersteuning bieden wanneer je als (top)sporter beter wilt presteren. Een diëtist zal je op basis van je persoonlijke wensen helpen aan een gezondere levensstijl.

Diëtist

Diëtisten die jou kunnen helpen

Op vindjecoach.com staan verschillende diëtisten. Bekijk hieronder onze diëtisten of klik op de knop om meerdere diëtisten te bekijken.

cat-icon Burgemeester Luijerinksingel 13, Vlaardingen, Nederland

Healthy Jo voeding en leefstijl

 • Afval coach Detox coach Eetstoornis coach Health coach Orthomoleculair coach Vitaliteitcoach Vitaliteitscoach Voedingscoaching

Gezond leven zonder gedoe

cat-icon Wolweverslaan 25, Utrecht, Nederland
cat-icon Admiraal de Ruyterweg 1, Egmond aan Zee, Nederland

Sylvester PT

 • Personal trainer Bokscoach Fitness coach Fysio coach Health coach Personal coach Sport coach Vitaliteitscoach

GET STRONG!

cat-icon Valeriusplein 58, Alphen aan den Rijn, Nederland

Stel je doelen met behulp van een diëtist

Tijdens een eerste afspraak met een diëtist gaan jullie samen puzzelen. Je zal dan een beeld gaan scheppen van je huidige levensstijl. Waarom wil je hulp krijgen van een diëtist? Wat zijn je dagelijkse bezigheden? Is het noig om onder begeleiding te detoxen? En wat hoop je te bereiken? Dit zijn stuk voor stuk vragen die je kunt gaan beantwoorden.

Samen met een diëtist ga je aan de slag om een plan op te stellen die perfect op jouw wensen is afgestemd. Wanneer je bijvoorbeeld een vegetarisch dieet volgt, maar ook fanatiek sport, zul je eiwitten op een andere manier binnen moeten krijgen. Een diëtist kan jou helpen aan een gebalanceerd eetpatroon en lekkere recepten zodat jij jouw doel kunt bereiken.

Weer lekker in je vel met behulp van een diëtist

Het kan zijn dat je niet zo lekker in je vel zit, omdat het je niet lukt een gezond eetpatroon te ontwikkelen. Ook kun je bijvoorbeeld last hebben van een voedselintolerantie. Het is op zo’n moment handig om samen met een diëtist te ontdekken of er misschien bepaalde etenswaren zijn die jij minder goed kunt verdragen.

Misschien heb je wel een lactose-intolerantie en weet je niet welke etenswaren een goede vervanger zijn of weet je niet hoe je je klachten kunt verlichten. Ook kan het zijn dat je een gezondere levensstijl wilt vormen, maar dat je geen idee hebt waar je moet beginnen. Een diëtist kan je dan tips en tricks meegeven zodat jij weer lekker in je vel komt te zitten en kunt genieten van eten.

Veelgestelde vragen

Een diëtist helpt bij het ontwikkelen van een gezonde levensstijl met behulp van voedingsschema’s en vitaliteitstips. Ook kan een diëtist je adviseren met betrekking tot voedselallergieën en/of intoleranties.

Na screening op basis van lichamelijke, psychische en sociale problematiek, wordt er een voedingschema gemaakt om op een verantwoorde manier aan te komen.

Wanneer je last hebt van overgewicht, ondergewicht of graag advies wil over gezonde voeding en een verbeterde levensstijl, kun je een diëtist inschakelen. Daarnaast tevens voor advies rondom voedselallergieën en/of intoleranties.

In de basisverzekering wordt 3 uur diëtetiek vergoed met een geneeskundig doel. Check bij jouw verzekering wat de exacte voorwaarden zijn.

Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke doelen. Voor een blijvende verandering in je eetpatroon en je leefstijl gaat het eerder om de totale duur.

Een diëtist brengt eerst je persoonlijke situatie in kaart. Afhankelijk van jouw behoeften en wensen, zal hij of zij een voedingsschema maken en leefstijladviezen geven. Tijdens ieder consult wordt gemeten hoe je ervoor staat en of doelen behaald worden.

Een gezond eetpatroon ontwikkelen? Op vindjecoach.com vind je een diëtist die bij jou past.