Wat
 • Budgetcoach
 • Burn out coach
 • Businesscoach
 • Dietist
 • HSP coach
 • Kindercoach
 • Paardencoach
 • Personal trainer
 • Relatietherapeut
 • Vitaliteitscoach
Waar
Specialismen
image

Hoe vind ik een goede coach?

Een goede coach is essentieel als je verder wil komen, je doelen wil bereiken, of bepaalde uitdagingen wil aangaan. Wie bij jou past is afhankelijk van je karakter. Je denkt misschien dat je een coach nodig hebt die net als jij voelt en handelt. Maar misschien heb je juist het tegenover gestelde nodig! Wij zijn expert op het gebied van coaching en helpen jou bij het vinden van een goede coach.

Hoe vind ik een goede coach? 9 tips!

 1. Welk onderwerp wil je bespreken? Gaat het om werk gerelateerde zaken, bezoek je een coach als ouder, of gaat het om je relatie? Dit bepaalt welke coach je nodig hebt. Er zijn all round life coaches, maar veel coaches hebben zich gespecialiseerd. Het onderwerp, of je hulpvraag, is je startpunt.
 2. Kies je voor een man of vrouw? Een starter of een meer ervaren coach? Een offline of online behandeling? Iemand van dezelfde leeftijd, of ouder? Goed om hier van tevoren over na te denken, want bij ons kun je hierop filteren.
 3. Wat voor consulttype spreekt je het meeste aan? Individuele coaching, groepscoaching, coaching als gezin? Niet elke coach doet aan groepscoaching namelijk. Ook dit is bepalend voor je keuze en ook hierop kun je bij ons filteren.
 4. Hoeveel ben je bereid om te investeren in jezelf? Sommige coaches doen alleen maar high-end coaching, of lange trajecten. Anderen tik je af per uur.
 5. Is de locatie voor jou van belang? Sommige coaches vallen dan af. Maar wat is voor jou belangrijker; comfort in de vorm van een coach dichtbij huis, of het beste eindresultaat ook al betekent dit een langere reistijd?
 6. Wanneer je dit allemaal in kaart hebt, selecteer je deze variabelen in onze search tool. Wij selecteren dan de coaches die het beste bij je passen. Waarom een search tool en niet zelf zoeken? Omdat er in Nederland maar liefst 10.000 coaches geregistreerd staan! Wij selecteren op basis van jouw input de coaches die voldoen aan je wensen. Snel & efficiënt!
Hoe vind ik een goede coach
Hoe vind ik een goede coach

Waar moet een goede coach aan voldoen?

7. Een goede coach moet luisteren, observeren, vragen stellen, uitdagen en vooral niet oordelen. Dit zijn belangrijke pijlers die het succes bepalen. Hoe beter de coach deze vaardigheden kan toepassen, hoe sneller het gewenste resultaat behaald zal worden. Daarnaast moet er natuurlijk een vertrouwensband ontstaan. Je moet je vrij voelen om alles te kunnen delen. Alleen dan ga je resultaten behalen.

Past een coach bij je? Tips voor de kennismaking

8. Het is belangrijk om een coach te vinden waar jij je prettig bij voelt, maar tegelijkertijd kies je vaak voor een coach op een moment dat je iets wilt bereiken in je leven. Meestal betekent dit dat het nodig is om uit je comfortzone te stappen. Dus waarom zou je iemand kiezen die op je lijkt? Of iemand die heel meegaand is? Ga de confrontatie maar aan. Laat je stimuleren en activeren om het over een heel andere boeg te gooien.

9. Natuurlijk is de klik belangrijk. Uit je comfortzone stappen hoort er wel een beetje bij, maar als je je totaal niet op je gemak voelt, is die coach misschien geen match. Ga vooral op je gevoel af. Verrast hij of zij je tijdens de kennismaking? Weet de coach de juiste snaar bij je te raken? Triggert hij of zij je? Voel wat de coach met je doet en wees eerlijk naar jezelf. Is dit wat je nodig hebt?

Tijdens een eerste kennismaking komt er veel op je af, maar vertrouw op je intuïtie en houd rekening met bovenstaande punten. Dan kom je er snel genoeg achter of je een coach hebt gevonden die bij je past.