Wat
 • Budgetcoach
 • Burn out coach
 • Businesscoach
 • Dietist
 • HSP coach
 • Kindercoach
 • Paardencoach
 • Personal trainer
 • Relatietherapeut
 • Vitaliteitscoach
Waar
Specialismen
image

Vind je kindercoach

Een kindercoach laat jouw kind zich weer fijn voelen

Iedere levensfase van een kind brengt de nodige uitdagingen en lessen met zich mee. Het is dan ook niet gek dat een kind soms minder energie heeft, even niet goed in zijn/haar vel zit of gevoelens van angst en boosheid heeft. Het wordt voor het kind, maar misschien ook voor jou als ouder, lastiger als dit een langere periode duurt. Heb je het idee dat je kind zich beter kan voelen dan hij/zij nu doet? Dan kan een kindercoach je hierbij helpen. Een kindercoach biedt namelijk hulp aan kinderen en hun ouders als er vragen zijn rondom opvoeding, gedrag of ontwikkeling. Een kindercoach kan hulp bieden als je kind door een moeilijke periode gaat, maar ook algemene ondersteuning bieden bij het omgaan met emoties of aanleren van sociale vaardigheden.

kindercoach

Kindercoaches die jou kunnen helpen

Op vindjecoach.com staan verschillende kindercoaches. Bekijk hieronder onze top coaches of klik op de knop om meerdere kindercoaches te bekijken.

Groei en LACH

 • Gezinscoach HSP coach Opvoeden en gezinscoaching Spiritueel coach

Coaching bij hooggevoeligheid én hooggevoelig & sterke wil

cat-icon Kennedylaan 25, Goirle, Nederland

Kindercoachpraktijk Coach op stelten

 • Birth Imprint Coach Familieopstelling Gezinscoach Holistisch coach Huiswerk coach Moedercoach Perfectionisme coach Pubercoach

Creatieve coaching en training

cat-icon Tipweg 75A, Wilbertoord, Nederland

Gezin en Ik

 • €€€
 • Gezinscoach Mindfulness coach Opvoeden en gezinscoaching

Ambulante begeleiding en training

cat-icon Anna van Saksenstraat 17, Leiderdorp, Nederland

Kei Kidscoaching

cat-icon Bloklandstraat 118, Rotterdam, Nederland

Een positieve resultaatgerichte aanpak met een kindercoach

Een kindercoach heeft een positieve werkwijze en kijkt vooral naar de mogelijkheden die het kind heeft. Een coach voor kinderen werkt oplossingsgericht zodat het kind maar ook de ouders snel resultaat kunnen ervaren. Hierbij wordt dus gekeken naar de krachten en kwaliteiten van het kind. Zodat er in mogelijkheden gedacht kan worden en er niet teveel nadruk komt te liggen op problemen. Zo kan het kind snel positieve effecten gaan zien van de coaching, wat de motivatie ook weer ten goede komt.

Omdat een kindercoach de aanpak specifiek baseert op het individu, kun je met veel soorten vragen bij een coach terecht. Heeft je kind last van een van de volgende dingen, dan kan een kindercoach uitkomst bieden.

– Faalangst
– Vaak verdrietig
– Piekeren of stress
– Verlies van een dierbare
– Scheiding of andere stressvolle veranderingen
– Hooggevoeligheid
– Woedeaanvallen en boosheid
– Slecht slapen
– Onzekerheid of verlegenheid
– Moeite met uiten emoties
– Moeite met sociale contacten

Een speelse werkwijze met oog voor het kind

Er wordt altijd gestart met een intake om te bekijken of de coach geschikt is voor de hulpvraag van het gezin. Hierna wordt een plan opgesteld door de kindercoach en zal deze worden uitgevoerd in verschillende sessies. De ene sessie zal alleen met je kind zijn en bij sommige sessies zul je als ouder aanwezig zijn. Tijdens de sessies zal er gepraat worden met je kind om inzichten te krijgen in zijn of haar gevoelens en gedachten. Daarnaast zullen ook veel sessies praktisch ingestoken worden door bijvoorbeeld te werken met creatieve materialen, met spellen aan de slag te gaan of fysieke oefeningen uit te voeren. Een werkwijze die dus goed aansluit bij de belevingswereld van het kind en daardoor tot de beste resultaten leidt.

Heb jij het idee dat jouw kind zich nog beter kan voelen en baat kan hebben bij de ondersteuning van een kindercoach? Bekijk dan het ruime aanbod van vindjecoach.com voor een geschikte coach bij jullie in de buurt.

Veelgestelde vragen

Een kindercoach helpt kinderen en ouders met de ontwikkeling en opvoeding. Het kind staat centraal de coach geeft daarbij advies aan de ouders.

Je kunt bij een kindercoach terecht voor vragen over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling. Voor specifieke thema’s als faalangst, boosheid, onzekerheid, perfectionisme, scheiding van ouders, overlijden van een dierbare of pesten kun je ook een kindercoach inhuren.

Kindercoaching is preventieve begeleiding en wordt helaas niet vergoed. Soms word het gedeeltelijk vergoed. Informeer dit van te voren bij jouw zorgverzekering.

De kosten voor een kindercoach kunnen verschillend zijn maar een gemiddelde prijs is ongeveer €75,- per sessie.

Klaar om meer resultaat te halen met een kindercoach?