Wat
 • Budgetcoach
 • Burn out coach
 • Businesscoach
 • Dietist
 • HSP coach
 • Kindercoach
 • Paardencoach
 • Personal trainer
 • Relatietherapeut
 • Vitaliteitscoach
Waar
Specialismen
image

Vind je miskraamcoach

Ondersteuning van een miskraamcoach bij verwerking

Het krijgen van een miskraam is je grootste nachtmerrie bij een zwangerschap. Je wil het liefst een gezond kindje op de aarde zetten. Helaas kan het voorkomen dat er complicaties ontstaan tijdens de zwangerschap met een miskraam tot gevolg. Na het krijgen van een miskraam kan alles heel snel gaan. Hierdoor besef je misschien niet zo goed wat er nu allemaal is gebeurd en hoe je hiermee om moet gaan. Een miskraamcoach leert je de negatieve ervaring een plekje te geven en helpt je met de verwerking van je gevoelens.

miskraam coach

Wanneer kan ondersteuning van een miskraamcoach fijn zijn?

De periode van een miskraam kan snel aan je voorbij gaan. Het is een erg treurige periode, maar vaak heb je op het moment zelf geen tijd om hierbij stil te staan. Ook kun je onbewust meer last hebben van deze negatieve ervaring dan je denkt. Misschien ervaar je spanning als je terugdenkt aan je zwangerschap of merk je dat je er nachtmerries over hebt.

Ook moet je misschien veel huilen als je terugdenkt aan je bevalling. Tijdens deze moeilijke periode kan een miskraamcoach jou ondersteuning bieden. Een bevalling valt niet te regisseren van tevoren. Een miskraamcoach helpt jou met de verwerking van een bevalling die niet zo loopt als verwacht. Samen bespreken jullie het verdriet en werken jullie aan de verwerking hiervan zodat jij de negatieve ervaring een plekje kunt geven.

Leenaars Coaching & Psychologie

 • Angstcoach Burn out coach Chronisch vermoeidheid coach Coach na de bevalling EMDR coach Gezondheidscoaching Health coach Holistisch coach Leefstijlcoach Patronen coaching Patronencoaching Rouw en verlies coach Rouw en verlies coaching Somatic coach Stress coach Trauma coach Trauma coach Zwangerschapscoach Zwangerschapscoaching

Psychische hulp bij zwangerschap(verlies) & bevalling en bij chronische lichamelijke klachten & pijn

cat-icon Mendelweg 32, Leiden, Nederland
cat-icon Henry Dunantlaan 57, 2614 GK Delft, Nederland

Happy and Whole – Verliesbegeleiding na abortus en miskraam

Verdriet delen is moeilijk - het niet delen is nog moeilijker

cat-icon Schraaweide 2, Westervoort, Nederland

Momflow Coaching

 • Coach na de bevalling Moedercoach Rouw en verlies coach Zwanger worden coach Zwangerschapscoach Zwangerschapscoaching
cat-icon Lanuariusweg 15, Utrecht, Nederland

Brenda Tiggelaar

Elk kind doet ertoe

cat-icon Hilversum, Netherlands

Een plekje leren geven aan het verdriet

Een miskraamcoach helpt je met het verdriet van een miskraam. Ook bij de verwerking van een doodgeboorte of negatieve echo biedt zij steun. Want ieder kindje dat even bij jou is geweest, verdient een plekje in jouw gezin en leven. De emoties die dit losmaken kunnen erg veel pijn doen. Een miskraamcoach is er om de last van deze pijn te verlichten en je ondersteuning te bieden in deze moeilijke periode.

Hoe kan een Miskraam Coach begeleiden?

Het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap is voor velen vaak een eenzame ervaring. De impact is groter dan wordt gerealiseerd en niet alleen voor jou/jullie is het een verdrietige ervaring, ook voor de directe omgeving.

Het verdriet kan er kort of lang zijn, maar een Miskraam Coach is er in elk geval om vrouwen en hun partner op een professionele manier te begeleiden na een miskraam, stilgeboorte, abortus en soms ook bij stilgeboorte of een mislukte terugplaatsing tijdens een fertiliteitstraject. De coach helpt jou/jullie om het verlies een plek te geven. Er is wordt niet alleen psychische steun geboden, er kan ook hulp plaatsvinden bij praktische zaken die geregeld moeten worden.

Wat doet een Miskraam Coach?

Ieder verhaal is uniek, ieder mens ook. De meeste Miskraam Coaches leveren dan ook maatwerk. Ze zijn gespecialiseerd in rouw & verlies begeleiding en kunnen jou/jullie dus helpen bij de verwerking van het enorme verdriet. Er wordt volgens verschillende methodes gewerkt om jullie leven zonder kindje vorm te geven. Dit kan middels systemisch werk (familie-opstellingen), NLP, creatieve therapie en lichaamswerk.

Klaar om meer resultaat te halen met een miskraam coach?