NL Leert Door

De Nederlandse regering heeft de NL Leert Door regeling in het leven geroepen naar aanleiding van de gevolgen van Covid-19. Veel mensen zijn hun baan niet zeker, of weten niet of hun werkgever op lange termijn zal blijven bestaan. Om de dreigende werkloosheid in Nederland enigszins te beperken, komt het kabinet met het crisispakket NL Leert Door. Het doel van NL Leert Door is de gevolgen van de crisis te minimaliseren door mensen te begeleiden om zich aan te kunnen passen aan de huidige arbeidsmarkt. Dit betekent dat het kabinet financiële ondersteuning biedt voor de ontwikkeling en het verkrijgen van loopbaanadvies.

Minister Koolmees: “Wij willen dat iedereen zich blijft ontwikkelen tijdens zijn of haar werkende leven. Dat moet vanzelfsprekend worden. Want leren en ontwikkelen is heel hard nodig om mensen goed inzetbaar te houden op de arbeidsmarkt. En om ervoor te zorgen dat mensen hun werk leuk blijven vinden.”

NL Leert Door subsidie 2021

Wat houdt het in?

De NL Leert Door-regelingen zijn door de overheid ontwikkeld om ontwikkeladvies en bij- en omscholing te financieren. Op deze manier probeert het kabinet werkloosheid als gevolg van COVID-19 te beperken. Voor dit jaar werd hier € 50 miljoen voor uitgetrokken. In 2021 zal dit bedrag zelfs € 95 miljoen bedragen. Hiervan is € 42 miljoen voor online scholing en € 30 miljoen voor ontwikkel adviezen bedoelt. Het resterende bedrag gaat naar het afrekenen van in 2020 gestarte trajecten. In 2022 zal hier nog eens € 18 miljoen voor beschikbaar gesteld worden, maar dit is alleen voor online scholing.

Kom ik hiervoor in aanmerking?

Iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd met een band tot de Nederlandse arbeidsmarkt komt voor de NL Leert Door-regeling in aanmerking. Dit geldt voor iedereen; werkzoekenden, werknemers, flexwerkers, zzp’ers en ondernemers. De aanvragen gaan via gekwalificeerde loopbaanadviseurs en loopbaanadviesbureaus.

Wil je ook een gratis ontwikkeladvies of ben je juist geïnteresseerd in (gratis) scholing? Kijk dan eens verder op de website en meld je aan zodat je direct weet wanneer de regelingen worden opengesteld en je op tijd weet wanneer je je weer kunt inschrijven!

NL Leert Door coaching subsidie 2021

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van de ontwikkeling binnen het Vidya platform. Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief.    Privacy instellingen

    We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

    Privacy verklaring | Sluit
    Instellingen