Wat
  • Budgetcoach
  • Burn out coach
  • Businesscoach
  • Dietist
  • HSP coach
  • Kindercoach
  • Paardencoach
  • Personal trainer
  • Relatietherapeut
  • Vitaliteitscoach
Waar
Specialismen

Vind je relatietherapeut

Werken aan je relatie met behulp van een relatietherapeut

Soms zien mensen een relatietherapeut als een soort laatste redmiddel, maar een relatietherapeut is veel meer dan dat. Een relatietherapeut kan een helpende hand bieden voor tijdelijke of langdurige relatieproblemen. Hij of zij werpt een onafhankelijke blik op eventuele problemen die je ervaart binnen jouw relatie. Het traject van relatietherapie kan van korte duur zijn. Ook kan het zijn dat je binnen jouw relatie structurele problemen ervaart. Hiervoor kan een relatietherapeut langdurige ondersteuning bieden. Samen met een relatietherapeut kun je werken aan jouw relatie.

relatietherapeut

Relatietherapeuten die jou kunnen helpen

Op vindjecoach.com staan verschillende relatietherapeuten. Bekijk hieronder onze top relatietherapeuten of klik op de knop om meerdere coaches te bekijken.

Zin & Zijn Company

cat-icon Kuipertjeswal 1/A,5211 GW,'s-Hertogenbosch

Praktijk Xpansion

cat-icon De Meent 5,8061 BT,Hasselt
cat-icon Lijnbaansgracht 79/A 2,1015 GX,Amsterdam

Willemse Care & Coaching

cat-icon Julianastraat 16,2282 RN,Rijswijk

WaterlandPraktijk

cat-icon Leuvenlaan 72,6229 GZ,Maastricht

vormbalans

cat-icon Markt 18,6372 AT,Landgraaf

Aandacht en openheid creëren met een relatietherapeut

Wanneer je de hulp van een relatietherapeut in wilt schakelen, is het belangrijk dat je een open houding hebt ten opzichte van elkaar en de relatie. Bij relatietherapie is het belangrijk dat je aandacht hebt voor de ander. Je werkt aan je eigen gedrag en leert elkaars standpunten beter begrijpen door goed te luisteren.

Tijdens relatietherapie worden beiden kanten van het verhaal toegelicht. Een relatietherapeut werpt hier een onpartijdige blik op. Zo kunnen jullie meer begrip voor elkaar creëren. Hierbij is communicatie een veelvoorkomend onderwerp. Zo kun je met een relatietherapeut aan de slag gaan met het omzetten van meningen naar gevoelens. Door dit te leren doen, kan er meer nuance ontstaan en leer je elkaar beter begrijpen.

Elkaar leren begrijpen met behulp van een relatietherapeut

Elkaar begrijpen kan niet altijd even gemakkelijk zijn. Wanneer je meer begrip wilt creëren binnen je relatie kan een relatietherapeut hulpvol zijn. Een relatietherapeut is veel meer dan een luisterend oor voor beide partijen. Door middel van relatietherapie kun je zowel problemen van kortere duur als structurele problemen behandelen. Een relatietherapeut kan als derde partij heldere en nieuwe inzichten brengen. Met behulp van een relatietherapeut kun je meer leren van elkaar wat kan leiden tot wederzijds begrip.

Wil je aandacht en openheid creëren binnen jouw relatie? Op vindjecoach.com vind je een relatietherapeut die bij jou past. Neem een kijkje tussen het aanbod en vind een relatietherapeut bij jou in de buurt.

Veelgestelde vragen

Een relatietherapeut helpt koppels om opnieuw met elkaar te verbinden. Eventuele patronen komen aan het licht, evenals communicatieproblemen. De therapeut biedt inzichten, maar de oplossing komt vanuit jullie zelf.

Afhankelijk van het niveau van de therapeut en de duur van een sessie, kost een sessie van 75 – 90 minuten ongeveer € 150,-.

Een stel gaat naar een relatietherapeut als er sprake is van terugkerende problematiek (patronen of trauma’s), communicatieproblemen, onbegrip, sleur, overspel of andere persoonlijke uitdagingen waar je samen niet uitkomt.

Bij het kiezen van een relatietherapeut kun je de volgende factoren meenemen: mate van ervaring, kosten, afstand en de persoonlijke kijk op relaties & intimiteit. Bovenal is de klik tussen jullie belangrijk.

Klaar om meer resultaat te halen met een relatietherapeut?